Kik vagyunk?

Kik vagyunk?


A Wulfskara Iskola az Azuma Rekreációs Életmód és Szabadidősport Egyesület önvédelmi szakosztályaként működik.
Ez egy közösség, amely annak az ősi, tiszta tudás befogadásának szenteli idejét, amely a kulcs önmagunk és társaink fizikai, szellemi illetve lelki fejlődéséhez.
Ez a Wulfskarában az önvédelem tanításán keresztül történik.

2006-os alapítása óta a Wulfskara Iskolában egy keménymag fejlődött ki, olyan emberekből, akik elkötelezték magukat a tudatos életvitel mellett. Csoportunk folyamatosan bővül új tagokkal: férfiakkal és nőkkel egyaránt, akik nap mint nap az élet legkülönbözőbb területein dolgoznak és állják meg a helyüket.

Legjobban hajdani mesterünk, “Papasan” fejezte ki legjobban, hogy kik vagyunk, és mi mellett állunk ki…

“Mikor tudod, hogyan kell megvédened magad, felül tudsz emelkedni a félelmeiden; és így leszel képes az élet minőségi megélésére.”

– Shihan Ed Martin

A Wulfskara név egy ősi vizigót kifejezésből ered, melynek jelentése: “harcos falka” (gót fordítás) vagy „farkasfalka” (germán fordítás). Kevesen tudják, hogy mielőtt a vizigótok letelepedtek volna Itáliában és az Ibériai-félszigeten, harcosaik együtt portyáztak a hunokkal és tőlük lesték el a túlélés legkülönbözőbb fortélyait. Ehhez többek között az is hozzátartozott, hogy farkasok megnyúzott bőrébe öltözve fosztogattak, céljuk pedig ezzel az volt, hogy áldozataik az éjszaka természetfeletti lényeinek higgyék őket. Ebben sikerrel is jártak, és csírájában fojtottak el minden ellenállást.

Iskolánk noha farkasbőrben való portyázásra nem készít fel, ám tagjaik a vizigót harcmodor alapelvét minden nap használják: a megtévesztést. Az elsajátításra váró tananyag úgy van felépítve, hogy a harcos fals illúziókkal vezesse félre támadóit, és hibáikat kihasználva kerekedjen rajtuk felül.

Fontos tisztázni, hogy az általunk tanított önvédelmi forma egy külön gondolkodásmódot illetve életstílust követel meg a tanulótól: több év kitartó munkája szükséges ahhoz, hogy az ember magabiztosan meg tudja védeni magát; ahhoz pedig még több, hogy áthassa lényét a harcos szellemisége.

Ehhez iskolánk minden lehetőséget megad és megfelelő keretet szolgáltat.

Vezetőink és példaképeink


Vezetőnk és mesterünk, Lenkey Zsolt közel két évtizede foglalkozik ninjutsuval. Az önvédelmi formák számos műfajában jártas: 10 éves korában a karate shito ryu, shoto kan illetve kyokushinkai ágazataival kezdte pályafutását, majd folytatta azt a systema elsajátításával. Ezúton jutott el a ninjutsuhoz, melyet a hajdani Shihan David Jesse Holt-tól tanult meg. Holt halála után Dai Shihan Dean Rostohar fogadta magántanítványává, és jelenleg is tőle tanul.

Szakmai irányítónk, Dai Shihan Dean Rostohar a jugoszláviai harcok alatt szerzett reális harci tapasztalatot. Ezt az ismeretanyagot ötvözte a Hatsumi Nagymester által tanított ninjutsuval: ebből született meg a Specwog harci ágazat. Tetteiért és tanításaiért Dai Shihan rangot kapott, mely a japán központi dojo által kiadható legmagasabb kitüntetés. Jelenleg a zágrábi Seishin Dojo vezetőjeként világszerte tart önvédelmi szemináriumokat.

A ninjutsu tradicionális ágát 10-15 évvel ezelőtt Shihan David Jesse Holt (Dave) tartotta életben Magyarországon. Tudását közvetlenül a nagymestertől, Masaaki Hatsumi-tól szerezte, magántanítványként. Noha Dave sensei már nincs köztünk, az általa képviselt szellemiség tovább él, az iskolánkban tanított és azon kívül is alkalmazott tudatos életvitel által.

Shihan Ed Martin (Papasan) élete több mint példaértékű: 50 éves fejjel állt neki a ninjutsu elsajátításának, egy évtizeddel később pedig már százak tanultak tőle, köztük iskolánk mesterei is. Martin maga volt a megtestesült nyugalom és éberség; minden mozdulatával és lélegzetével azt demonstrálta, hogy nem szükséges erőszakot alkalmaznunk a hatásos önvédelem végett. Emlékét és tanait a mai napig őrizzük iskolánkban.